ГоловнаСвіт

У Нідерландах замислилися над створенням міні-Шенгенської зони

Нова зона з відкритими кордонами дозволить убезпечити країни-учасниці

У Нідерландах замислилися над створенням міні-Шенгенської зони
Нидерланды
Фото: Архив

Влада Нідерландів розглядає можливість створення зони з відкритими кордонами, яка була б за розміром меншою, ніж нинішня Шенгенська зона.

Як інформує портал DutchNews, до її складу можуть увійти країни Бенілюксу (Бельгія, Люксембург, самі Нідерланди), Німеччина та Австрія.

Міні-Шенгенська зона зможе посилити охорону зовнішніх кордонів і здійснювати більш жорсткий контроль біженців, які прибувають до країн.

"Потік настільки великий, що виникає необхідність вживати нестандартні заходи", - цитує портал слова лідера "Народної партії за свободу і демократію" Хальбе Зейлстри (Halbe Zijlstra).

За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, від початку 2015 року кордон Євросоюзу перетнули 1,2 млн біженців.

У вересні 2015 року країни-члени ЄС на підставі квот, що залежать від чисельності населення, території та економічної ситуації в державах, домовилися прийняти біженців з Близького Сходу й Африки. Невдоволення цим рішенням висловили кілька країн. Так, влада Словенії, Словаччини та Угорщини почала встановлювати вздовж своїх кордонів паркани.

Шенгенська зона була створена у березні 1995 року, коли скасували прикордонний контроль на внутрішніх кордонах між сімома державами: Бельгією, Францією, Німеччиною, Люксембургом, Нідерландами, Португалією та Іспанією. Наразі Шенгенська зона складається з 22 держав ЄС, а також Ісландії, Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram