ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ідеолога війни на Донбасі нагородили найвищим військовим орденом РФ за допомогу Асаду

У Міноборони РФ відмовилися коментувати отримання нагороди Герасимовим

Ідеолога війни на Донбасі нагородили найвищим військовим орденом РФ за допомогу Асаду
Валерий Герасимов

Начальника Генштабу Росії Валерія Герасимова таємно нагородили найвищою військовою нагородою РФ (орденом Святого Георгія) за операцію в Сирії.

Про це інформує РБК. Офіційно про нагороду, зазначає агентство, ніде не повідомляли.

РБК звернув увагу на фотографію Герасимова, опубліковану агентством ТАСС 9 листопада. Тоді він з'явився на публіці в мундирі з планкою ордена Святого Георгія. На фотографії він зображений з міністром оборони Сергієм Шойгу; зустріч відбулася в резиденції президента РФ Володимира Путіна "Бочаров Ручей", де під керівництвом глави держави проводили засідання, присвячене проблематиці оборонно-промислового комплексу.

На наступній світлині агентства ТАСС Герасимов також був зображений з планкою ордена Святого Георгія. Світлину зробили в Національному центрі управління обороною Росії, там військові звітували перед Путіним про удари в Сирії.

Співрозмовники РБК у військовому відомстві підтвердили нагородження. Один із них розповів, що нагороду Герасимов отримав за проведення успішної операції в Сирії. У Міноборони від коментарів відмовилися, прес-секретар президента Дмитро Пєсков сказав, що не має інформації про нагородження.

Агентство також публікує інформацію з сайту військового відомства, де вказано, що Герасимов має ордени "За службу Батьківщині у Збройних Силах СРСР" третього ступеня, "За військові заслуги", "За заслуги перед Вітчизною" четвертого ступеня та орденом Пошани, медалями "За бойові заслуги" та "За мужність в ім'я порятунку".

Військова операція російської авіації в Сирії почалася 30 вересня. Заявленою метою операції були удари з повітря по позиціях "Ісламської держави", проте Росію викрили у використанні авіації проти супротивників президента Сирії Башара Асада серед поміркованої сирійської опозиції. Пізніше Росія почала завдавати ударів з кораблів і підводних човнів.

Нагадаємо, 5 серпня Шевченківський районний суд Києва заочно заарештував начальника російського Генштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram