ГоловнаСвіт

Один і з паризьких терористів виявився французом

Розслідування обставин нападів у Парижі триває.

Один і з паризьких терористів виявився французом
Парижский полицейский
Фото: EPA/UPG

Французькі силовики встановили особи щонайменше двох із семи терористів, які вчинили атаки в Парижі ввечері в п'ятницю, 13 листопада. Один з них виявився французом, другий - сирійцем.

Про це повідомляється в мікроблозі радіостанції Europe1 у Twitter.

Раніше при одному зі смертників, що підірвали себе біля паризького стадіону "Стад де Франс", знайшли сирійський паспорт. Правоохоронні органи намагаються перевірити відповідність особи злочинця даним виявленого документа, однак стан останків тіла утруднює процес верифікації.

Відповідальність за серію скоєних у Парижі терактів взяло на себе угруповання "Ісламська держава" (ІД). Ісламісти заявили, що Франція буде і далі зазнавати терористичних атак, поки Париж не припинить бомбардування в Сирії.

Теракти в Парижі сталися в ніч на суботу, 14 листопада. Атаки були здійснені відразу в кількох місцях: три вибухи пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс", де грали футбольні збірні Франції та Німеччини, в 11-му окрузі терористи захопили театр "Батаклан" під час рок-концерту, в 10-му й 11-му округах невідомі відкрили стрілянину в трьох ресторанах, а на бульварі Вольтер в 11-му окрузі терорист-смертник підірвав себе.

За останньою інформацією, загинули 128 осіб, відомо про смерть восьми терористів - семеро з них підірвали себе, одного вбили поліцейські. У країні введено режим надзвичайного стану, оголошено триденний загальнонаціональний траур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram