ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Верховний суд РФ відмовився вивчати скаргу на знищення санкційної їжі

Товариство захисту прав споживачів РФ наполягає на тому, що європейські продукти не "погрожують" Росії

Верховний суд РФ відмовився вивчати скаргу на знищення санкційної їжі
Фото: rbc.ru

Верховний суд Росії відмовив у провадженні за скаргою Товариства захисту прав споживачів (ТЗПС) на указ президента РФ Володимира Путіна про знищення санкційних продуктів, що незаконно потрапляють на територію країни.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Таким чином суд задовольнив клопотання представника президента Михайла Барщевського. Суд погодився з позицією представника відповідача, що ТЗПС не може представляти в суді інтереси необмеженого кола осіб.

За словами Барщевського, "такими повноваженнями (представляти необмежене коло осіб) володіють тільки держоргани або уповноважений з прав людини".

У своїй скарзі заявники оскаржували указ президента від 29 липня "Про окремі спеціальні економічні заходи, що застосовуються з метою забезпечення безпеки Російської Федерації" і постанову уряду, що встановлює порядок знищення санкційної продукції.

ТЗПС наполягає, що продаж "якісної та безпечної сільськогосподарської продукції" незалежно від країни походження "не може створювати ризик або загрозу продовольчій безпеці Росії".

Нагадаємо, в середині жовтня росіянам заборонили купувати санкційні продукти в Інтернеті.

Росія ввела заборону на поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії 7 серпня. Обмеження діятимуть протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас із нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозні молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни. Наприкінці червня 2015 року заборону на ввезення продуктів продовжили до 5 серпня 2016 року.

Генпрокуратура РФ відкрила "гарячу лінію" для скарг про факти ввезення та продажу санкційних продуктів.

Раніше в середу повідомлялося, що Росія підтвердила плани накласти заборону на українські продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram