ГоловнаСвіт

Словенія почала будівництво паркану на кордоні з Хорватією

Країни ЄС обговорять можливість обмеження потоку мігрантів.

Словенія почала будівництво паркану на кордоні з Хорватією
Словения
Фото: www.look.com.ua

Словенія почала будівництво паркану на кордоні з Хорватією.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як повідомляє кореспондент агентства з місця подій, до кордону прибули хури, навантажені колючим дротом, військові та поліцейські. Зведення паркану почнеться протягом найближчих годин. Передбачають, що він зупинить потік нелегальних мігрантів, які йдуть через країну.

Уряд Словенії ухвалив рішення про будівництво загородження 10 листопада, після того як прем'єр Мирослав Церар оголосив про намір Австрії скоротити число мігрантів, які прибувають у країну, до шести тисяч осіб на день. Рішення Відня спровокувало занепокоєння в Любляні: словенський уряд побоюється, що основна маса біженців сконцентрується у Словенії, що, з урахуванням прийдешньої зими і недостатньої інфраструктури, може спричинити гуманітарну катастрофу.

За останніми даними, всього з початку 2015 року до Європи прибули понад 800 тис. мігрантів. Переважно це біженці з охоплених війною країн Близького Сходу - Сирії, Іраку, Лівії, Афганістану. Низка європейських країн, які раніше охоче приймали мігрантів, заявили, що ліміт вичерпано: зокрема шведська влада повідомила, що країна не зможе розмістити ще більше біженців, і порадила їм залишатися в Німеччині. Крім того, Фінляндія пригрозила призупинити прийом біженців за квотами ЄС.

11-12 листопада на Мальті пройде саміт голів держав ЄС і Африки. На ньому заплановано обговорити можливість обмежити потік мігрантів, що йде через Лівію і Західне Середземномор'я. ЄС оголосив про готовність виділити €3,6 млрд на боротьбу з бідністю і наслідками воєн в Африці в надії на те, що це допоможе вирішити проблему біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram