ГоловнаСвіт

ЗМІ назвали ім'я можливого організатора вибуху на борту A321

За даними ЗМІ, Британія готова допомогти РФ та Єгипту захопити або усунути винуватця авіакатастрофи.

ЗМІ назвали ім'я можливого організатора вибуху на борту A321
Обломки A321
Фото: EPA

Вибух на борту російського літака A321, що зазнав аварії в Єгипті, організували бойовики "Синайської провінції" - крила "Ісламської держави", що діє на Синайському півострові.

Про це написала британська газета The Sunday Times з посиланням на анонімні джерела. Безпосереднім організатором вибуху вважають голову осередку Абу Усама аль-Масрі.

Британські чиновники підтвердили, що Лондон розглядає аль-Масрі як одного з підозрюваних і збирається допомогти Росії та Єгипту в організації операції затримання чи усунення командира, пише газета. Якщо таке рішення ухвалять, у Єгипет, імовірно, відправлять бійців британського підрозділу спеціального призначення SAS ("Спеціальна повітряна служба").

Раніше ІД поширила аудіоповідомлення, в якому заявила, що до авіакатастрофи причетна "Синайська провінція", яка нібито приурочила свої дії до річниці присяги на вірність ІД.

Лайнер A321 авіакомпанії "Когалымавиа", що вилетів вранці 31 жовтня з Шарм-ель-Шейха в Петербург, зазнав аварії на Синайському півострові незабаром після зльоту. Усі 217 пасажирів і семеро членів екіпажу загинули.

8 листопада Міждержавний авіаційний комітет (МАК) опублікував попередні дані аналізу бортових самописців. Комісія з розслідування аварії літака встановила, що параметричний реєстратор перестав записувати дані в польоті в процесі набору висоти на ешелоні 9400 метрів. До цього моменту політ проходив у штатному режимі, а інформації про відмови систем і агрегатів авіалайнера не було зареєстровано.

Голова комісії з єгипетської сторони Айман аль-Мукаддам напередодні повідомив, що на останній секунді запису мовного самописця з кабіни пілотів літака А321 чути шум. За даними джерел Рейтер, судячи зі звуків, на борту вибухнула бомба. Британські слідчі вважають, що вибуховий пристрій міг бути в багажному відсіку.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомлення британської влади про можливий вибух бомби на борту А321 назвав "спекуляціями".

Нагадаємо, 8 листопада повідомляли, що слідчі на 90% впевнені у вибуху бомби на борту A321.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram