ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Лавров закликав бойовиків пустити на Донбас гуманітарні організації

Про доступ на території бойовиків попросили гуманітарні організації.

Лавров закликав бойовиків пустити на Донбас гуманітарні організації
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Голова МЗС Росії Сергій Лавров у п'ятницю, 6 листопада, після переговорів голів МЗС у «нормандському форматі» у Берліні заявив, що виконання Мінських домовленостей перенесуть на наступний рік.

«Ні в кого немає сумнівів, що Мінські домовленості будуть чинними, поки вони не будуть виконані. Хоча б той факт, що необхідно розробити загальноприйнятний український закон про місцеві вибори на Донбасі. Цей факт також полягає в тому, що після прийняття цього закону буде потрібно 90 днів для підготовки виборів. Просте зіставлення цифр показує, що до кінця року ми не зможемо це зробити і виконання Мінська перенесеться на наступний рік», - цитує його Радіо Свобода.

Сергій Лавров також заявив, що учасники зустрічі погодилися, що гуманітарні організації, яку хочуть працювати на Донбасі, повинні отримати таку можливість і закликав сепаратистів угруповань ДНР і ЛНР дати їм доступ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна наполягає на створенні додаткових баз для СММ ОБСЄ на території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram