ГоловнаСвіт

Канадську опозицію очолила українка

Дівоче прізвище Рони Амброуз Чапчук.

Канадську опозицію очолила українка
Рона Амброуз
Фото: russianweek.ca

Новий тимчасовий лідер Консервативної партії Канади та офіційної парламентської опозиції Рона Амброуз має українське коріння. Її дівоче прізвище - Чапчук.

Таким чином, вона стала вже третьою українкою, яка посіла високий пост в канадській владі цього тижня. Раніше федеральними міністрами стали Христя Фріланд і Марі Енн Мігайчук.

"Ми вітаємо пані Амброуз з її обранням однопартійцями і з нетерпінням очікуємо на співпрацю. Цей тиждень продемонстрував талант та інтелект українських канадських жінок, обраних до парламенту, включно з лідером опозиції і двома міністрами", - прокоментував президент Конгресу українців Канади Павло Грод, передає Укрінформ.

Відзначимо, що після відкриття парламентської сесії в грудні партія обиратиме лідера знову. У попередньому уряді Рона Амброуз була міністром охорони здоров'я.

Нагадаємо, Консервативна партія Канади були змушена обрати нового лідера після того, як відомий своєю проукраїнською позицією її колишній лідер і прем'єр-міністр країни Стівен Гарпер подав у відставку, коли консерватори за результатами федеральних виборів втратили більшість у парламенті і перейшли в опозицію до ліберального уряду Джастіна Трюдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram