ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Депутат, який порадив росіянам менше їсти, став невиїзним через багатомільйонні борги

Сина скандального депутата затримали під час спроби скрутити колеса з чужого автомобіля.

Депутат, який порадив росіянам менше їсти, став невиїзним через багатомільйонні борги
Илья Гаффнер
Фото: http://zsso.ru

Депутат законодавчих зборів Свердловської області Росії від партії "Єдина Росія" Ілля Гаффнер, який раніше радив росіянам менше їсти в кризу, став невиїзним через борги.

Як повідомили ТАСС у прес-службі обласного управління Федеральної служби судових приставів (ФССП) Росії, сума його заборгованості становить 196 млн рублів ($2,99).

За даними регіонального управління ФССП, виїзд Гаффнеру за кордон обмежено до 16 березня. "Коли мине цей термін, рішення про обмеження виїзду буде переглянуто - або продовжено, або скасовано, якщо борги будуть погашені", - зазначив співрозмовник агентства.

Сам депутат на телефонні дзвінки не відповідає і ніяк не коментує цю ситуацію, уточнює агентство.

У ніч проти 20 жовтня сина депутата - 19-річного Микиту Гаффнера - разом зі спільником затримали на місці злочину співробітники ДПС. Молоді люди намагалися скрутити колеса з автомобіля Ford Focus. Наступного дня їм висунули звинувачення за статтею "Крадіжка".

Як повідомляв "Русский курьер", у січні цього року Гаффнер під час моніторингу цін у магазинах запропонував росіянам менше їсти. "Якщо не вистачає коштів, то потрібно згадати, що всі ми, російські люди, пройшли голод і холод, і що тільки не пройшли... Потрібно задуматися про власне здоров'я і поменше їсти, наприклад. Хоча, звичайно, це не виходить, але тим не менше", - заявив депутат.

Це висловлювання отримало широкий резонанс у соціальних мережах і ЗМІ. Згодом парламентарій у своєму інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" повідомив, що його слова неправильно зрозуміли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram