ГоловнаСвіт

Батьки загиблого в Сирії контрактника з РФ зажадали провести повторну медекспертизу

Головна військова прокуратура РФ вирішила перевірити "всі обставини смерті військовослужбовця"

Батьки загиблого в Сирії контрактника з РФ зажадали провести повторну медекспертизу
Архив

Батьки загиблого у Сирії контрактника Вадима Костенка звернулися в поліцію з вимогою провести повторну медичну експертизу тіла сина.

Про це пише "Новая газета".

Раніше чоловік, який представився дядьком Вадима Костенка, розповів про численні сліди на тілі загиблого.

"У нього щелепа зламана, а ззаду голова пробита. І шия зламана. І розрізаний весь до пупа", - цитує "Новая газета" його слова.

Батьки зажадали провести повторну медекспертизу. Перші результати судово-медичного обстеження визначили, що причиною смерті став суїцид. Смерть настала від асфіксії - задушення, пов'язаного з виникненням нестачі кисню і накопиченням вуглекислоти в організмі. У Головній військовій прокуратурі сказали, що це відбулося "у позаслужбовий час у зв'язку зі сформованими у військовослужбовця несприятливими особистими обставинами поза частиною".

В інтерв'ю агентству Рейтер батьки загиблого сказали, що ніколи не повірять у його суїцид. Колишній товариш по службі Костенка, який поговорив із "Дождем" на умовах анонімності, також сказав, що сумнівається у цій причині.

Військові лікарі відмовилися приїхати у рідне село загиблого військовослужбовця Гречана Балка Краснодарського краю. Похорони відбудуться сьогодні. До батьків приїхали слідчий і криміналіст.

Сьогодні у Головній військовій прокуратурі Росії повідомили, що перевірять "всі обставини смерті військовослужбовця".

27 жовтня опублікували розслідування активістів групи Conflict Intelligence Team. Вони повідомили, що 24 жовтня у Сирії загинув російський контрактник Вадим Костенко. Військовослужбовцю було 19 років, він жив у Краснодарському краї і служив у в/ч 20926 (834-й навчальний центр ВПС, місто Зерноград Ростовської області). Служити за контрактом Костенко залишився відразу після проходження строкової служби.

Похорон Вадима Костенка відубудуться сьогодні вдень у його рідному хуторі Гречана Балка. Напередодні ввечері цинкову труну з його тілом привезла додому вантажівка з ростовськими номерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram