ГоловнаСвіт

Російська ідея надати бойовикам статус депутатів не пройде, - Яценюк

Прем'єр назвав чотири умови для проведення місцевих виборів на Донбасі

Російська ідея надати бойовикам статус депутатів не пройде, - Яценюк
Фото: kmu.gov.ua

Для проведення виборів на Донбасі необхідно прийняти окремий закон, але є дуже чіткі умови для проведення цих виборів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в "10 хвилинах" у неділю, повідомляє прес-служба Кабміну.

Перша умова, підкреслив Яценюк, ніхто не буде проводити вибори під дулами російських автоматів. "Вони зобов'язані покинути територію України та виконати мінські угоди", - сказав прем'єр.

"Півтора мільйона тимчасово переміщених осіб, зареєстрованих в Україні, повинні отримати право взяти участь у такому виборчому процесі і вибрати тих, хто представлятиме місцеву владу Донецька і Луганська", - підкреслив глава уряду.

Третя умова, за його словами, - такі вибори повинні чітко відповідати українському законодавству і високим стандартам чесних і прозорих виборів.

"Четверте - ми повинні забезпечити політичну конкуренцію в Донецьку і Луганську, як через доступ засобів масової інформації до цих територій, так і через право всім політичним партіям України взяти участь у цих виборах і направити туди своїх кандидатів", - сказав він.

"А російська ідея легалізувати через вибори цей анклав і надати терористам статус депутатів місцевих рад не пройде", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд за результатами переговорів "нормандської четвірки" 2 жовтня заявив, що місцеві вибори на окремих територіях Донбасу можуть бути проведені тільки наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram