ГоловнаСвіт

НАТО проведе великі навчання в Середземному морі

Навчання заплановані до початку російської кампанії в Сирії

НАТО проведе великі навчання в Середземному морі
Фото: telegraph.co.uk

З понеділка в Середземному морі почнуться великі навчання НАТО і союзників альянсу, тимчасом як Росія продовжує наносити авіаудари в Сирії. Про це повідомляє ВВС.

Навчання були заплановані задовго до початку сирійської військової кампанії Росії. Останнім часом посилилися військові конфлікти в Північній Африці і на Близькому Сході, що не може не викликати стурбованості альянсу.

У навчаннях протягом п'яти тижнів візьмуть участь 36 тис військових, будуть задіяні 230 одиниць бронетехніки, 140 літаків і 60 кораблів.

"НАТО необхідна стратегія для охорони своїх південних кордонів у зв'язку з нестабільністю в країнах від Іраку до Північної Африки. Також нам в альянсі необхідно домовитися про спільну довгострокову стратегію щодо Росії", - сказав посол НАТО в Британії Адам Томсон.

Минулого тижня генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг сказав, що триваюча з боку Росії підтримка сирійського президента Башара Асада призводить лише до затягування кризи в цій країні.

Він закликав Росію грати конструктивнішу роль у боротьбі проти екстремістського угрупування "Ісламська держава".

США, Британія та інші країни НАТО заявляють, що з усіх ударів, нанесених російськими силами по території Сирії, лише одиниці влучили по позиціях джихадистів ІД, тимчасом як основною метою російських військових була помірна опозиція сирійському президенту Башару Асаду. Росія ці звинувачення відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram