ГоловнаСвіт

У Франції засумнівалися в цілях російської операції в Сирії

Ердоган припустив, що метою операції РФ у Сирії є створення постійної військової бази в Латакії

У Франції засумнівалися в цілях російської операції в Сирії
Жан-Ив Ле Дриан
Фото: EPA/UPG

Російська військова операція в Сирії націлена на надання підтримки Дамаску, а не на ліквідацію бойовиків "Ісламської держави".

Про це заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан в ефірі радіостанції Europe 1, інформує "Интерфакс".

На думку французького міністра, "операції російських військових націлені переважно на забезпечення безпеки (президента Сирії) Башара Асада, а не на знищення "Ісламської держави". Він стверджує, що 80-90% російських авіаударів здійснено саме заради надання такої підтримки.

8 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган припустив, що метою російської операції в Сирії є створення постійної військової бази у сирійській Латакії, звідки нині здійснює вильоти російська авіація. "Росія каже, що якщо Ірак запросить її, то вона завдасть ударів по "Ісламській державі" на їхній території. Але вона навіть у Сирії не атакує позиції бойовиків», - заявив Ердоган.

Після початку Росією повітряної операції в Сирії 30 вересня Москва стала об'єктом критики через повідомлення про атаки авіації проти мирних жителів, а також про удари по позиціях членів опозиційних угруповань арабської країни. Пізніше звинувачувати в цьому Росію взялися й офіційні особи країн коаліції. Росія всі звинувачення заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram