ГоловнаСвіт

У сирійському Алеппо демонстранти після російського бомбардування розтоптали прапор РФ

Росія продовжує наполягати на тому, що бомбить тільки позиції "Ісламської держави".

У Сирії відбуваються демонстрації на знак протесту проти операції ВПС РФ у САР.

Про це повідомляє Radio Free Syria на своїй сторінці у Facebook.

Наголошується, що демонстрації в місті Алеппо проводяться на знак протесту проти російських бомбардувань сирійських міст, "які призвели до смерті сотень дітей під приводом війни з тероризмом".

У повідомленні наводиться фотографія, на якій бородаті чоловіки з жорстокістю топчуть російський прапор, кинутий на землю. На задньому плані видно людей з плакатами арабською мовою.

Aleppo demonstrations to protest against the Russian bombing of Syrian cities that caused the death of hundreds of...

Posted by Radio Free Syria on Wednesday, October 7, 2015

Раніше, 4 жовтня, російський Генштаб заявив, що в результаті авіанальоту, вчиненого 4 жовтня на позиції бойовиків ІД в районі Алеппо, було знищено бронетехніку терористів. Уточнювалося, що фронтові бомбардувальники Су-24 знищили 32 об'єкти бронетехніки, зокрема танки, які терористи планували використовувати в районі Алеппо. Бойові машини бойовики захопили у збройних сил Іраку та Сирії.

Нагадаємо, Росія з 30 вересня обстрілює територію Сирії за наказом Володимира Путіна. Метою російської військової операції заявлено позиції бойовиків "Ісламської держави", однак, згідно із заявами правозахисників, сирійських повстанців і НАТО, обстрілів зазнають позиції помірної сирійської опозиції і мирні громадяни. Так, керівник прес-служби Держдепартаменту США Джон Кірбі заявив, що понад 90% авіаударів, що завдають ВПС РФ у Сирії, спрямовані не проти бойовиків ІД, а проти сирійської опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram