ГоловнаСвіт

Клінтон розкритикувала торговельну угоду США з 11 країнами

Кандидат у президенти США побоюється скорочення робочих місць в країні і шкоди американським споживачам.

Клінтон розкритикувала торговельну угоду США з 11 країнами
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат на посаду президента США Гілларі Клінтон виступила проти угоди про транстихоокеанське торговельне партнерство між Штатами й 11 країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Про це повідомляє Associated Press.

"Станом на сьогодні я не підтримую те, що дізналася про неї (угоду)", - сказала Клінтон у передвиборному інтерв'ю. Вона висловила стурбованість у зв'язку з тим, що угода не зачіпає питання навмисного заниження курсів валют для досягнення переваг у торгівлі.

Окрім того, Клінтон не виключила, що угода призведе до скорочення робочих місць і зашкодить споживачам. "Я говорила зі самого початку, що нам необхідна торговельна угода, яка створить робочі місця в Америці, дозволить підвищити заробітну плату і зміцнить нашу національну безпеку", - зазначила вона.

Про укладення угоди про транстихоокеанське торгове партнерство оголосив 5 жовтня президент США Барак Обама. Очікують, що в рамках партнерства буде створено зону вільної торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, яка охопить 12 країн. В об'єднання увійдуть США, Канада, Мексика, Перу, Чилі, Малайзія, Бруней, Сингапур, В'єтнам, Японія, Австралія і Нова Зеландія.

У липні 2016 року Демократична партія США визначить кандидата в президенти. Крім Клінтон, про намір боротися за посаду голови держави заявили викладач Гарвардського університету Лоуренс Лессіг, безпартійний сенатор-соціаліст Берні Сандерс, колишній губернатор Меріленду Мартін О'Меллі, екс-губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Чафі, колишній сенатор від штату Вірджинія Джим Вебб. Президентські вибори у США відбудеться 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram