ГоловнаСвіт

Ердоган пригрозив Росії розривом енергетичних контрактів

Турецький лідер нагадав, що Туреччина є основним споживачем російського газу

Ердоган пригрозив Росії розривом енергетичних контрактів
Реджеп Тайип Эрдоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина може знайти інших постачальників газу і підрядників для будівництва атомної електростанції замість Росії.

Про це повідомляє агентство Рейтер. Такі заяви турецький лідер зробив напередодні візиту до Японії.

"Ми не можемо приймати цю ситуацію, як вона є. Пояснення Росії з приводу порушення повітряного простору непереконливі", - йдеться в заяві Ердогана, опублікованій у газеті Sabah.

За словами Ердогана, він наразі не збирається обговорювати цю ситуацію з Володимиром Путіним. У заявах, які цитує агентство, Ердоган також натякнув на те, що Туреччина може знайти альтернативних партнерів в енергетичній сфері. "Росії є, про що подумати. Якщо росіяни не будують електростанцію "Аккую", її можуть побудувати інші".

За словами Турецького лідера, Росії не варто забувати, що "Туреччина - основний споживач російського газу". Як зазначає агентство, близько 28-30 млрд кубометрів з 50 млрд річної потреби Туреччини в природному газі задовольняє Росія.

"Втрата Туреччини може стати серйозною втратою для Росії. Якщо знадобиться, Туреччина може знайти поставки газу в інших місцях", - зазначив Ердоган.

Раніше Ердоган пригрозив розривом російсько-турецької дружби. Це сталося після того, як російські літаки, що беруть участь в операції проти бойовиків у Сирії, порушили повітряний простір країни. Міноборони Росії пояснило порушення повітряного кордону Туреччини поганою погодою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram