ГоловнаСвіт

Кадиров звинуватив Геращенка у зв'язках з ІДІЛ

Кадиров звинуватив Геращенка у зв'язках з ІДІЛ

Президент Чечні Рамзан Кадиров заявив, що народний депутат України Антон Геращенко "безпосередньо пов'язаний" з терористами "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Про це повідомляє російський пропагандистський телеканал Lifenews.

Кадиров заявив, що має "численні дані" про те, що Геращенко нібито причетний до вербування молоді до лав екстремістів. При цьому він заявив, що, якщо хтось має намір зайнятися пошуком даних російських військових на Близькому Сході, то може почати з його адреси і телефону.

"Для тих, хто шукає адреси, повідомляю, що я є першим пілотом російської авіації, що завдала удару по позиціях Ібліської держави (так Кадиров називає ІД, - ред), і зараз перебуваю за штурвалом у небі Сирії. Моя адреса і телефони відомі, - заявив глава Чечні. - Я не сумніваюся в тому, що Геращенко у якійсь формі пов'язаний з ІД. Були повідомлення, що він може бути причетний до вербування молоді в цю терористичну організацію. У кожному разі, реальні загрози не залишаться без належної реакції. Ми не маємо наміру залишати без уваги погрози на адресу наших льотчиків, і відповідь буде відчутною".

Кадиров заявив про "тверду позицію" РФ з близькосхідної проблеми і пригрозив, що незабаром російська авіація "покладе край екстремістській організації та її халіфату, причому не тільки у сирійському регіоні".

Раніше нардеп Геращенко запропонував публікувати на сайті "Миротворець" інформацію про російських військових, які беруть участь у бойових діях у Сирії. Зокрема, нардеп запропонував створити на сайті спеціальний розділ - "Злочини Путіна в Сирії і на Близькому Сході".

"Запрошую всіх, у кого є інформація про російських громадян, які беруть участь у неоголошеній війні Росії проти сирійського народу, повідомляти усі відомі Вам дані на сайт "Миротворець", де для цього буде створено окремий розділ "Злочини Путіна в Сирії і на Близькому Сході", - написав Геращенко у Фейсбуці.

Нагадаємо, 30 вересня російська авіація почала завдавати авіаударів по території Сирії. Незабаром після початку бомбардувань правозахисні організації, а також керівництво НАТО заявили, що удари завдаються по районах, у яких взагалі немає бойовиків, а жертвами нальотів стають представники помірної сирійської опозиції і мирні жителі. Російська влада всі звинувачення відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram