ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У російському Тобольську побили пенсіонера, який зірвав портрет Сталіна

Свідки вирішили не заважати побиттю похилого "кривдника" одного зі своїх кумирів

У російському Тобольську побили пенсіонера, який зірвав портрет Сталіна
Архив
Фото: gazeta.pl

У російському місті Тобольськ водій побив пенсіонера, який зірвав портрет Йосифа Сталіна з вікна автобуса.

Про це повідомляє інтернет-видання "Тобольск.ру" з посиланням на очевидця.

Інцидент стався вранці на зупинці біля магазину "Ветеран". Пенсіонерка, яка їхала на автобусі маршруту "8к", розповіла, що коли автобус під'їхав до зупинки, з нього вийшов старший чоловік. Виходячи, він зірвав з вікна портрет Сталіна.

"Напевно, в далекому минулому він постраждав з вини вождя, інакше не можу пояснити його реакцію", - сказала співрозмовниця "Тобольск.ру".

Після цього, за її словами, водій автобуса, "на вигляд - уродженець Кавказу", вийшов із кабіни і "почав штурхати старого і бити його". За подіями спостерігали пасажири і люди на зупинці.

У Тобольському пасажирському автотранспортному підприємстві (ПАТП) виданню розповіли, що пенсіонера дійсно побили на зупинці за те, що він зірвав портрет Сталіна. Однак, за версією співробітників ПАТП, нападником був не водій, а пасажир: молодий чоловік, який побив пенсіонера милицею.

"Наразі не можемо точно сказати, що там сталося. Справою займається поліція", - додали в ПАТП. Як повідомляє "Тобольск.ру", поліція цей інцидент ще не коментувала.

При цьому високопоставлений співробітник ПАТП заявив, що "в автобусах не повинно бути портретів вождів - ні старих, ні нових", зазначає видання.

Зазначимо, що тема сталінізму і його історичної оцінки останнім часом знову гостро обговорюється в Росії. Так, перед Днем Перемоги країною прокотилася хвиля звеличення генсека, у багатьох містах встановили пам'ятники Сталіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram