ГоловнаСвіт

Туреччина: тільки два удари російської авіації з 57 завдано по бойовиках ІД

Анкара запропонувала Росії обговорити, як у майбутньому уникнути порушення ВПС РФ повітряного простору Туреччини

Туреччина: тільки два удари російської авіації з 57 завдано по бойовиках ІД
Ахмет Давутоглу
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що тільки два авіаудари з 57, скоєні російською авіацією в Сирії, завдали по цілях, пов'язаних із терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це повідомляє ВВС

Виступаючи на відкритті школи в середу, прем'єр-міністр заявив, що не хоче, щоб конфлікт у Сирії став причиною погіршення відносин між Росією і НАТО, або між Туреччиною та Росією.

Разом з тим, за його словами, Туреччина як член альянсу не допустить порушення безпеки на своїх кордонах або у своєму повітряному просторі.

Міністр закордонних справ Туреччини у свою чергу заявив, що Анкара пропонує російським і турецьким військовим провести зустріч, щоб обговорити, як у майбутньому уникнути порушення російськими літаками повітряного простору Туреччини.

Російська авіація почала завдавати ударів по об'єктах у Сирії 30 вересня. Незабаром після початку бомбардувань правозахисні організації, а також керівництво НАТО заявили, що удари завдаються по районах, у яких взагалі немає бойовиків, а жертвами нальотів стають представники помірної сирійської опозиції і мирні жителі. Російська влада всі звинувачення відкидає.

У вівторок влада Туреччини повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни за два дні. Після цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що допускає розрив російсько-турецької дружби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram