ГоловнаСвіт

Жириновський заявив про бажання "приєднати" до Росії Польщу і Фінляндію

Одіозний російський політик вважає, що половина України хоче жити в Росії

Жириновський заявив про бажання "приєднати" до Росії Польщу і Фінляндію
Жириновский
Фото: EPA/UPG

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає правильним "повернути" Росії всі території, які їй належали за Російської імперії.

Про це він заявив 6 жовтня, виступаючи перед учасниками першого міжнародного юнацького медіафоруму в "Артеку" в анексованому Росією Криму, повідомляє "КрымИнформ".

"Якщо образно - то все, що було у складі Російської імперії станом на 1 січня 1917 року, - заявив він. - Тому що потім всі відділення відбувалися незаконно. Після незаконного повалення царя, незаконно раптом виділилася Польща, а незалежність Фінляндії була надана рішенням Раднаркому - радянського уряду. Але він не мав права такі рішення приймати!".

Разом з тим, лідер ЛДПР заявив, що не наполягає вважати точкою відліку 1917 рік.

"Якщо 1917-й вважаєте дуже далеким, то можна взяти 1 січня 1991 року", - сказав він.

При цьому Володимир Жириновський підкреслив: "Навіть якщо хтось скаже, що це у нас не вийде, тому що хтось там не хоче, то давайте хоча б бажати і думати про те, щоб усі наші співвітчизники, які хочуть жити у складі російської держави - а цього хоче половина України - мали право реалізувати його хоча б у перспективі!".

Політик поскаржився, що "російський народ виявився розділеним і ще мільйонам росіян доводиться важко жити там, де їх змушують говорити чужою мовою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram