ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У США зацікавилися зростанням числа позашляховиків Toyota у бойовиків ІД

Toyota підтримала рішення США про проведення розслідування

У США зацікавилися зростанням числа позашляховиків Toyota у бойовиків ІД

Антитерористичний департамент мінфіну США має намір встановити, яким чином бойовикам терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) вдалося отримати велику кількість джипів і пікапів Toyota.

Як повідомляє ABC News, відомство направило офіційний запит японському виробнику автомобілів.

У автоконцерні заявили, що не мають інформації, яким чином ІД одержує автомобілі. При цьому в компанії підтримали рішення провести відповідне розслідування. "Ми поінформували мінфін США про всі наявні ланцюжки поставок автомобілів Toyota у країни Близького Сходу", - повідомив директор з комунікацій концерну Ед Льюїс (Ed Lewis).

За його словами, Toyota "дотримується жорсткої політики, яка забороняє продаж транспортних засобів покупцям, які можуть потенційно використовувати або модифікувати їх для військової та терористичної діяльності". При цьому Льюїс підкреслив, що компанія не може контролювати автомобілі, вкрадені або перепродані посередниками. У концерні також додали, що продаж машин у Сирії припинили у 2012 році.

Зазначається, що крім автомобілів Toyota, в ІД помітили машини марок Mitsubishi, Hyundai та Isuzu.

За інформацією телеканалу, у 2014 році Держдепартамент США в рамках допомоги сирійській опозиції направив 43 позашляховики Toyota. Також повідомляється, що за останні два роки понад 800 автомобілів японського концерну зникли в Сіднеї. Імовірно, транспортні засоби передали бойовикам ІД.

З 30 вересня російська авіація здійснює удари з повітря по території Сирії. Росія розпочала військову операцію проти "Ісламської держави" та інших "терористичних" угруповань в Сирії на прохання сирійського президента Башара Асада. За даними правозахисників, сирійської опозиції, а також низки країн, жертвами російських обстрілів стали представники поміркованої опозиції Сирії, а також мирні громадяни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram