ГоловнаСвіт

Лукашенко відмовився розміщувати російську авіабазу в Білорусі

"Навіщо це було росіянам? Може, хвилюються, що ми на Захід йдемо?"

Лукашенко відмовився розміщувати російську авіабазу в Білорусі
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не дозволить розмістити російську авіабазу на території країни.

"Я спостерігаю останнім часом крики нашої опозиції з приводу розміщення російської авіабази на території Білорусі. Я нічого про це не знаю. Людина, яка повинна приймати це рішення, - я про це нічого не знаю", - передає слова Лукашенка БЕЛТА.

"Нам не треба бази сьогодні. Тим більше військово-повітряні сили. Нам потрібні певні озброєння... Нам потрібні літаки, а не бази сьогодні. У нас прекрасні льотчики, у нас хороша школа льотчиків військових, цивільних. І навіщо мені створювати базу? Навіщо мені сьогодні завозити сюди літаки і льотчиків інших держав? А свої що робитимуть?" - додав він.

"У мене з цього приводу ні з ким не було розмови. Просто мене дивує і навіть якоюсь мірою обурює і ображає, навіщо це було росіянам сьогодні вкидати в засоби масової інформації? Може, турбуються, що ми дійсно на Захід йдемо, щоб підкинути цю тему, щоб Захід почав у нас питати або сумніватися в тому, що ми з ними хочемо нормалізації відносин?" - сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, у вересні президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони провести за участю МЗС переговори з білоруською стороною і після досягнення домовленості підписати угоду між РФ і Білоруссю про російську авіаційну базу в цій країні. Відповідне розпорядження було розміщено на офіційному порталі правової інформації Росії.

У Білорусі після цього пройшли організовані опозицією мітинги проти розміщення російської військової авіабази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram