ГоловнаСвіт

Ізраїльські ультраправі вимагають від влади гарантувати їхню безпеку

Нетаньягу заявив, що дозволить руйнувати будинки палестинців, які нападають на ізраїльтян.

Тисячі ультраправих ізраїльтян скористалися урочистостями кінця свята Суккот, щоб висловити свій протест уряду Ізраїлю проти недостатніх, на їхню думку, заходів щодо гарантування безпеки.

Про це повідомляє euronews.

Зібравшись біля резиденції прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, вони вимагали ввести жорсткіші заходи і почати будівництво нових поселень у відповідь на атаки, яких зазнали ізраїльтяни минулого тижня.

Минулого четверга, 1 жовтня, на Західному березі Йордану вбили подружжя, а в суботу в Єрусалимі від рук палестинців загинули двоє ізраїльтян, ще одну дівчинку-підлітка було поранено.

Відвідавши її в лікарні, Нетаньягу пообіцяв ввести додаткові сили безпеки на Західний берег Йордану і в Східний Єрусалим. Він оголосив, що уряд піде на рішучі кроки - зокрема, дозволить руйнувати будинки палестинців, які напали на ізраїльтян.

Палестинці звинувачують в ескалації насильства ізраїльську владу. У понеділок, 5 жовтня, на Західному березі ховали двох арабських підлітків, які загинули від рук ізраїльських військових за останню добу. Раніше в липні ізраїльські поселенці підпалили два будинки в палестинському селі Дума. В результаті отриманих опіків померли півторарічний малюк-палестинець і його батьки.

Від початку поточного місяця обстановка на Західному березі річки Йордан і в Східному Єрусалимі різко загострилася. Насильство спалахнуло через протистояння довкола Храмової гори в Єрусалимі, священної і для іудеїв, і для мусульман. Палестинці звинувачують Ізраїль в обмеженні доступу до святого місця. Під час зіткнень з ізраїльськими військовими і поліцейськими поранення отримали сотні палестинців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram