ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі поліцейські влаштували бійку і стрілянину з кавказцями

Інцидент розслідують співробітники Слідчого комітету Росії.

У Петербурзі поліцейські влаштували бійку і стрілянину з кавказцями
Архив
Фото: www.fontanka.ru

У готелі Landorff на Гороховій вулиці в Санкт-Петербурзі (Росія) між співробітниками карного розшуку та невідомими уродженцями Кавказу стався конфлікт, що вилився у стрілянину.

Про це повідомляє

інтернет-видання Fontanka.ru.

Близько 21:00 мск понеділка в поліцію надійшли дзвінки від жителів будинку №41 вулиці Горохової. Люди повідомляли про стрілянину в подвір'ї будинку і про автомобіль Mercedes, який, намагаючись виїхати на вулицю, розбив припарковані у дворі машини. На місце події, крім наряду поліції, прибули близько 20 співробітників головного управління МВС у Петербурзі та поліції Центрального району.

За попередніми даними, в лобі-барі готелю між трьома співробітниками відділу боротьби з етнічними злочинними угрупованнями і невідомими чоловіками сталася бійка, під час якої її учасники використовували предмети меблів. Потім хтось витягнув травматичний пістолет і вистрілив у голову 30-річному оперативнику карного розшуку Ісламу Хамерзаєву. Після цього вихідці з Кавказу спробували втекти в білому Mercedes, таранячи машини, що стояли у подвір'ї будинку. Один із поліцейських, намагаючись їх зупинити, битою почав бити по лобовому склу автомобіля. У підсумку Mercedes утік із місця події, розбивши чотири машини, але згодом його затримав наряд ДПС.

Зараз у поліції відбувається допит двох затриманих, які перебували в Mercedes. Оперативник із тяжким пораненням перебуває у лікарні. Крім нього, госпіталізовано ще кількох людей з різними травмами. Картину події намагаються відновити співробітники Слідчого комітету Росії.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 30, частиною 1 статті 105 КК РФ "Замах на вбивство", йдеться в повідомленні відомства, що надійшло до редакції "Ленты.ру". Протягом огляду місця події вилучено травматичний пістолет, вісім патронів, десять гільз, дві бейсбольні бити, гумову палицю і патрони.

5 жовтня більшість російських нишпорок відзначали своє професійне свято - День карного розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram