ГоловнаСвіт

Американські слідчі відкрили справу про корупцію в ООН

Поки що незрозуміло, скільки функціонерів ООН опинилися під підозрою.

Американські слідчі відкрили справу про корупцію в ООН
ООН
Фото: alternativenews.org

Правоохоронні органи США почали розслідування у справі про хабарництво на будівництві нерухомості в китайському Макао, фігурантами якої стали функціонери Організації Об'єднаних Націй.

Про це пише Wall Street Journal.

За даними джерел видання, розслідування ведуть прокурор Манхеттена Пріт Бхарара і Федеральне бюро розслідувань (ФБР). Причиною інтересу слідчих стали хабарі, які нібито виплачували китайські підприємці.

Джерела видання не вказують деталей корупційної схеми, однак зазначають, що гроші для функціонерів ООН проводили через рахунки у країнах Карибського басейну. Поки що не зрозуміло, скільки функціонерів ООН опинилися під підозрою.

Газета додає, що у вересні в Макао затримали великого забудовника Нг Лап Сенга (Девід Нг) і його помічника Джеффа Їня, які, імовірно, пов'язані із цією справою. Їм висунули звинувачення у приховуванні від митних органів США $4,5 млн готівкою. До затримання Нг був одним з можновладних радників китайського уряду і займав значні посади в Макао.

Відомо, що Девід Нг і його компанія Sun Kian Ip Group співпрацювали з програмою ООН "Кооперація південь-південь" для економік, що розвиваються.

Саме у США почалося розслідування корупційної справи проти керівництва міжнародної футбольної організації ФІФА, яке призвело до арештів кількох людей і відставки президента організації Йозефа Блаттера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram