ГоловнаСвіт

Росія пропонує ООН ізолювати країни у разі держпереворотів

Схожий принцип діє в Латинській Америці і в Африці

Росія пропонує ООН ізолювати країни у разі держпереворотів
Фото: un.org

Росія пропонує Організації Об'єднаних Націй ухвалити декларацію, згідно з якою країни, де було здійснено державний переворот, не можуть бути нормальними членами міжнародної спільноти.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю венесуельському телебаченню, інформує "Интерфакс".

"Ми хочемо обговорити з усіма країнами - членами (Радбезу ООН, - ред.) можливість ухвалення декларації, яка чітко підтвердила б принцип невтручання у внутрішні справи держави, і принцип, що діє в Латинській Америці та в Африці і який стверджує, що країни, в яких перехід влади здійснено не конституційним шляхом, а шляхом державного перевороту, не можуть бути нормальними членами міжнародної спільноти - такі способи зміни влади неприйнятні", - заявив Лавров.

Глава російського МЗС також підтвердив негативне ставлення Москви до спроб впливати на внутрішньополітичні справи тієї чи іншої країни. "Ми категорично проти будь-яких спроб дестабілізувати режим", - сказав він.

За словами Лаврова, "є спокуса у деяких партнерів на світовій арені, коли якийсь режим не подобається, починати дестабілізувати його зсередини, а потім посилатися на те, що там якісь заворушення, треба щось робити".

Нагадаємо, понад 100 країн-членів ООН підтримали ініціативу Франції щодо внесення змін до статуту ООН, передбачають обмеження у використанні права вето країнами-членами Ради Безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram