ГоловнаСвіт

Польща помилково впустила в країну "віце-прем'єра" Криму

У Польщі звинувачують Полонського в махінаціях із прізвищем.

Польща помилково впустила в країну "віце-прем'єра" Криму
Фото: sevastopol.su

Польща помилково впустила в країну "віце-прем'єра" Криму Дмитра Полонського, який прибув у республіку для участі в нараді ОБСЄ, яка проходить у Варшаві.

Як заявив голова МЗС Польщі Гжегож Схетина, Полонський є у санкційних списках, його мала б затримати польська прикордонна охорона. Він наголосив, що в цій ситуації сталася помилка, повідомляє "Росбалт". За твердженням міністра, Полонський прибув у країну завдяки махінації з прізвищем. "У санкційних списках було одне прізвище, а в його паспорті - інше. Тому прикордонна охорона не зорієнтувалася", - заявив Схетина.

Тим часом Полонський запевнив, що перебуває на території Польщі легально, а претензії про те, що його пустили в країну через плутанину в документах, не обґрунтовані.

"Я в'їхав на територію Польщі легально - з кримським легальним російським документом. Я дотримуюся чинного законодавства і не порушив жодної норми, жодного закону, жодного міжнародного правила під час в'їзду на територію Польщі, тому пред'явити мені що-небудь на законних підставах неможливо", - сказав Полонський.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України засудило участь "віце-прем'єра" Криму Дмитра Полонського в щорічній нараді ОБСЄ. У міністерстві нагадали, що ні ОБСЄ, ні жодна інша авторитетна міжнародна організація не визнають анексії Росією АР Крим і міста Севастополь, відповідно й будь-яких осіб, які представляють окупаційну владу півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram