ГоловнаСвіт

Франція виступає за розширення складу Ради Безпеки ООН, - Олланд

Президент Франції заявив, що Башар Асад не може брати участі у вирішенні сирійської кризи.

 Франція виступає за розширення складу Ради Безпеки ООН, - Олланд
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

Франція виступає за розширення складу Ради Безпеки ООН.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Франція виступає за розширення складу Ради Безпеки", - сказав Олланд,.

Він також підкреслив, що всесвітня організація повинна мати можливість регулювати конфлікти, які тягнуться дуже довго.

Крім того, Олланд заявив, що міжнародна коаліція з врегулювання ситуації в Сирії можлива і необхідна, але президентові Сирії Башару Асад у вирішенні кризи місця немає.

"Всі говорять про те, що необхідно знайти рішення, тож давайте разом шукати рішення. Ніяке рішення не може бути знайдено за рамками політичного процесу. Франція, зважаючи на свою історію, зважаючи на зв'язки з цим регіоном, готова взяти на себе відповідальність і брала її, включаючи військові дії і примусові заходи. Ми готові працювати з усіма, з країнами-членами РБ, з постійними членами-європейцями. Ми хочемо працювати з усіма, хто бажає говорити про коаліцію", - сказав Олланд.

За його словами, "широка коаліція можлива і необхідна для того, щоб покласти край тому, що відбувається в Сирії". "Ця коаліція повинна мати міцну основу, інакше врегулювання не буде. Цю основу було закладено в Женеві більш ніж три роки тому... давайте нею скористаємося", - закликав Олланд.

Президент Франції зазначив, що "жертвам і катам не можна працювати разом". "Асад - причина проблеми і не може бути учасником врегулювання", - зазначив Олланд.

Олланд також закликав обмежити право вето в РБ ООН у разі, коли йдеться про масові жертви серед населення. "Франція хотіла б, щоб постійні члени Ради Безпеки вдавалися до права вето у разі масових жертв. Зі свого боку ми готові не застосовувати право вето в такому разі", - сказав він.

За його словами, організація не повинна бути паралізована, як це відбувається сьогодні стосовно ситуації в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram