ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Посольство США в РФ потролило РЕН ТВ за фейкову новину про посла Теффта

Російський телеканал намагався викрити США у підтримці російської опозиції

Посольство США в Росії прокоментувало новину, опубліковану на сайті РЕН ТВ, про посла Джона Теффта, який нібито відвідав опозиційний мітинг у Мар'їному 20 вересня. На фейкову світлину, яку телеканал прийняв за справжню, в посольстві відповіли серією уїдливих фотожаб.

На фото, що ілюструє новину на сайті РЕН ТВ, зображений Теффт, який відповідає на запитання журналістів на тлі сцени опозиційного мітингу, організованого прихильниками Олексія Навального.

Блогери помітили, що фото змонтовано: зображення Теффта вирізали з іншої фотографії, зробленої після вбивства Бориса Нємцова. На ній зображено, як Теффт спілкувався з пресою біля Великого Москворецького мосту.

В американському посольстві спростували інформацію про те, що посол був присутній на мітингу. "Посол Теффт провів вчорашній вихідний вдома. Але завдяки фотошопу можна опинитися де завгодно", - зауважили американські дипломати у Twitter, долучивши до посту кілька фотографій, на яких Теффт давав інтерв'ю на Місяці або на хокейному матчі.

Користувачі Twitter теж вирішили повправлятися у дотепності. Добірку твітів із фотожабами опублікував "Дождь". Згодом сайт РЕН ТВ офіційно вибачився за публікацію неправдивих відомостей. "Редакція інтернет-сайту телеканалу приносить свої вибачення у зв'язку з публікацією дезінформаційного матеріалу", - йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram