ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися про переговори з ЦРУ в Москві щодо сирійського конфлікту

За даними ЗМІ, США готові надати РФ розвіддані для протидії "Ісламській державі"

ЗМІ дізналися про переговори з ЦРУ в Москві щодо сирійського конфлікту
ЦРУ

Делегація ЦРУ провела на цьому тижні в Москві переговори з колегами з російської Служби зовнішньої розвідки (СЗР), на яких обговорювалася співпраця у сирійському конфлікті.

Про це повідомляє німецька газета Bild am Sonntag з посиланням на американські розвідувальні кола.

Як стверджується в друкованій версії видання, США готові надати Росії розвіддані для протидії терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІД). До співпраці Вашингтона і Москву підштовхує зростання чисельності бойовиків і наплив біженців до Європи.

18 вересня глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони РФ Сергій Шойгу провели телефонні переговори з сирійського питання, за підсумками яких погодилися продовжити дискусії. Раніше того ж дня держсекретар США Джон Керрі зазначив, що президент США Барак Обама вважає переговори між військовими важливим кроком. За його словами, Вашингтон шукає точки дотику з Росією з питання військової взаємодії у Сирії.

Американські чиновники неодноразово заявляли, що Росія нарощує свою військову присутність у Сирії, і висловлювали стурбованість з приводу посилення Москвою підтримки сирійського президента Башара Асада.

Громадянська війна в Сирії почалася навесні 2011 року. Кількість загиблих перевищила 230 тис. осіб, число біженців - 11,5 млн. Бунтівники виступають за повалення Асада. Частину території країни захопила терористична організація ІД. Міжнародна коаліція на чолі з США завдає по позиціях ІД удари з повітря.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, яке влітку 2014 року проголосило створення халіфату на частині території Сирії та Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram