ГоловнаСвіт

Російським контрактникам пригрозили кримінальною справою за відмову від відправки в Сирію

"Статей не називають, але з розмови випливає, що їм загрожує покарання аж до державної зради".

Російським контрактникам пригрозили кримінальною справою за відмову від відправки в Сирію

Російським контрактникам із Новоросійська, які відмовилися їхати в Сирію, тепер погрожують кримінальним переслідуванням.

Про це пише "Газета.ру", яка оприлюднила історію військових цього тижня.

"До справи підключилися військові "особисти" і ФСБ. Пішли перевірка, допити і погрози військовослужбовцям, аж до кримінального переслідування. Статей не називають, але з розмови випливає, що їм загрожує покарання аж до державної зради", - цитує видання адвоката Івана Павлова, який долучився до захисту військових.

Нагадаємо, вранці 18 вересня "Газета.ру" опублікувала розслідування про те, що новоросійські військові готуються до відправлення в Сирію. Видання посилається на чотирьох військовослужбовців, яких командир частини попередив, що їх готують до відправлення у "спекотну країну". Також повідомляють, що в усієї зведеної роти взяли документи на оформлення службових закордонних паспортів.

Згодом перед складом виступив представник Генштабу, без відзнак і в цивільній формі, який підтвердив новину про відрядження в сирійську Латакію.

Декотрі військовослужбовці вирішили відмовитися від відрядження, проте в місцевій військовій прокуратурі їхніх заяв не прийняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram