ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російську Transparency International оштрафували за порушення закону про "іноземних агентів"

Російські правозахисники мають намір оскаржити судове рішення

Російську Transparency International оштрафували за порушення закону про "іноземних агентів"

Російське відділення правозахисної організації Transparency International оштрафовано за порушення закону про НКО-"іноземних агентів".

Як повідомляє на офіційному сайті російського відділення Transparency International, штраф у 300 тис. рублів накладено "за порушення порядку маркування випущених матеріалів від імені організації, що виконує функцію іноземного агента". Правозахисники мають намір оскаржити судове рішення.

Попередній штраф у 300 тис. рублів за таке саме порушення виписали Transparency International 10 вересня 2015 року.

Російське відділення Transparency International визнали "іноземним агентом" у лютому 2015 року.

Наприкінці серпня стало відомо, що Мін'юст РФ попросив притягнути до адміністративної відповідальності за порушення порядку діяльності НКО-"іноземного агента" три організації: російське представництво Transparency International, правозахисний центр "Меморіал" і Сахаровський центр.

Закон про іноземних агентів ухвалили у 2012 році. Він вимагає від НКО, які займаються політичною діяльністю і отримують закордонне фінансування, реєструватися в мін'юсті як агенти. При цьому відомство має право примусово включати організації у список. Якщо сама організація при цьому не подала заяву про включення до реєстру, на неї накладається штраф.

Станом на середину вересня, до списку НКО-"іноземних агентів", опублікованого на сайті мін'юсту РФ, включено 92 організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram