ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії тих, хто написав "Слава Україні" на новосибірському пам'ятнику, відправили в колонію

Четверо засуджених отримали від одного року і двох місяців до 2,5 років колонії

У Росії тих, хто написав "Слава Україні" на новосибірському пам'ятнику, відправили в колонію
Архив
Фото: vk.com/typical_nsk

Ленінський районний суд Новосибірська визнав чотирьох мешканців міста, в тому числі одного неповнолітнього, винними у вандалізмі через перефарбування пам'ятників у кольори прапора України.

Про це повідомляється на сайті російського суду.

Двох засудили до ув'язнення на строк від двох до двох з половиною років у виправній колонії загального режиму, ще двох - до обмеження волі на строк від одного року і двох місяців до півтора років.

Підсудним приписують чотири злочинні епізоди, скоєні вночі 3 грудня 2014 року у трьох районах Новосибірська.

Згідно з матеріалами справи, вони спочатку побували у дворі будівлі, де розташований офіс КПРФ, "перерізали трос флагштока, до якого прикріплено прапор із символікою" партії, і розмалювали бюст Леніну фашистською свастикою. Потім молоді люди поїхали на машині до офісу партії "Єдина Росія", де зафарбували чорною фарбою вивіски відділення партії, на вхідних дверях офісу також намалювали свастику і знак руни "Вольфсангель" у вигляді перекресленою латинської букви N.

Після цього "зловмисники" попрямували до будівлі ЗАТ "Гипроуголь", де розфарбували пам'ятник Леніну "фарбою блакитного і жовтого кольору і зробили напис "Слава Україні", чим осквернили вказану споруду".

На завершення своєї нічної витівки підозрювані відвідали сквер "Монумент Слави", де розфарбували пам'ятник зенітно-ракетному комплексу "Катюша" в кольори прапора України та нанесли на нього нацистську символіку. Потім повторили ту саму процедуру з пам'ятником танку Т-34, додавши напис фарбою блакитного кольору "Азов".

Кримінальна справа розслідувалася за двома статтями Кримінального кодексу РФ: частини 2 статті 214 ("Вандалізм, вчинений групою осіб, а рівно з мотивів політичної ворожнечі") і пунктами а, б частини 2 статті 244 ("Осквернення архітектурної споруди, присвяченої боротьбі з фашизмом" ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram