ГоловнаСвіт

Учасники YES назвали розширення НАТО пріоритетом у реформуванні системи безпеки

Вступ нових членів до альянсу важливіший, ніж спроби домовитися з Росією.

Учасники YES назвали розширення НАТО пріоритетом у реформуванні системи безпеки
Форум YES
Фото: yes-ukraine.org

Українські та іноземні учасники форуму YES вважають зміцнення і розширення НАТО пріоритетним при реформуванні нинішньої системи безпеки.

Як свідчать результати тематичного голосування, 51% українських учасників YES підтримують такий напрямок реформ. Ще 1% українських учасників підтримують зміцнення НАТО в нинішніх кордонах, 32% виступають за створення нових інститутів, 9% підтримують поступові реформи ОБСЄ, НАТО, ООН та Ради безпеки ООН, 7% вважають важливим знайти новий формат роботи з Росією як з партнером.

Іноземні учасники також віддали перевагу зміцненню та розширенню НАТО з результатом 32%. Ще 11% іноземних учасників YES підтримують зміцнення НАТО в нинішніх кордонах, 24% виступають за створення нових інститутів безпеки, 15% підтримують поступові реформи ОБСЄ, НАТО, ООН та Ради безпеки ООН, 18% вважають важливим знайти новий формат роботи з Росією як з партнером.

Як свідчать результати опитування, серед учасників YES 52% - це українці, 48% - представники інших держав.

Нагадаємо, що зараз в НАТО входять 28 держави Європи і Північної Америки. Україна за нової влади заявила курс на вступ до альянсу і розраховує отримати членство в 20-х роках. При цьому президент Петро Порошенко підкреслював, що після виконання всіх необхідних умов для вступу буде обов'язково проведено всеукраїнський референдум з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram