ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ москвича засудили до 7 років в'язниці за звинуваченням у роботі на Правий сектор

Присяжні Мосміськсуду визнали, що чоловік не заслуговує на поблажливість

У РФ москвича засудили до 7 років в'язниці за звинуваченням у роботі на Правий сектор
Александр Разумов
Фото: sledcom.ru

У Росії суд засудив жителя Москви, члена міської народної дружини, Олександра Разумова до семи років в'язниці за "співпрацю" з організацією "Правий сектор".

Про це повідомляє агентство "Москва" з посиланням на прес-службу Мосміськсуду.

"Колегія присяжних винесла звинувачувальний вердикт. Визнаний винним і не заслуговує на поблажливість. Обговорення вердикту призначено на 2 вересня", - йдеться в повідомленні.

Разумову висунуто звинувачення за статтями 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі) і 359 КК РФ (найманство). Підсудний своєї провини не визнає.

За версією слідства, Разумов спробував від імені "Правого сектора" завербувати в Москві двох співробітників поліції як найманців для війни на Донбасі, обіцяючи їм хорошу оплату. Співробітники поліції передали інформацію у Слідчий комітет РФ, і Разумова затримали.

Слідство стверджує, що Разумов розміщував на своїй сторінці у соціальній мережі "Вконтакте" інформацію, "спрямовану на збудження ненависті і ворожнечі, а також приниження гідності групи осіб за ознаками національності". Крім того, з березня по травень 2014 року він виїжджав на територію України, де нібито пройшов бойову та ідеологічну підготовку у лавах організації "Правий сектор", визнаної в Росії екстремістською. Після цього він повернувся до Росії, де нібито почав вербувати в ПС діючих співробітників поліції, які мають необхідні бойові навички.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Мосміськсуд визнав кримський філіал "Правого сектору" терористичною організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram