ГоловнаСвіт
Спецтема

Ципрас закликав прибічників знову наділити його прем'єрськими повноваженнями

Екс-прем'єр Греції сподівається реалізувати свою економічну політику

Колишній прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас закликає прибчників знову наділити його повноваженнями, щоб, за його словами, завершити те, що було розпочато всього сім місяців тому.

Про це повідомляє euronews.

Дострокові парламентські вибори в Греції призначені на 20 вересня.

У суботу відбувся з'їзд коаліції радикальних лівих сил "СІРІЗА". Алексіс Ципрас, зокрема, заявив: "Сьогодні у нас більше досвіду, зрілості, знань. У нас є чотирирічний план дій, який повністю заснований на реальності та її потребах. Ми зобов'язуємося боротися за реформи, які так потрібні нашій країні".

За даними одного з останніх соцопитувань, на майбутніх виборах розрив між партією "СІРІЗА" і правоцентристською партією "Нова демократія" може скласти 1-2%.

Як зазначає euronews, Ципрас в жорстких виразах оцінив рішення ультралівих депутатів покинути партію через те, що він підписав угоду з міжнародними кредиторами і підкреслив, що розпуск уряду стався з їхньої вини. Незважаючи на те, що "СІРІЗА" може перемогти на виборах, немає ознак того, що вона отримає абсолютну більшість, до того ж Ципрас відкинув ідею створення коаліційного уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram