ГоловнаСвіт

Лукашенко закликав білорусів "пожити на своєму"

Білоруський лідер закликав співвітчизників відпочивати у своїй країні, а не їхати за кордон.

Лукашенко закликав білорусів "пожити на своєму"
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав білорусів купувати вітчизняні товари і відпочивати у своїй країні.

"Давайте наше, білоруське, поносимо! Нехай краще воно буде трошки не тих мод, без дірок на колінах. Як зараз штани носять? Треба протерти дірку. У тому, в чому раніше ми соромилися на вулицю виходити, зараз ходять", - цитує слова президента держагентство "БелТА", сказані під час спілкування з представниками трудового колективу ВАТ "Біловезький" і жителями села Рясно (Брестська область).

"Давайте вже не будемо протирати ці дірки, будемо ходити в білоруській, нормальній білизні, одязі, рушники будемо використовувати білоруські та їжу білоруську. Щодо їжі, то вже проблем немає. Вже всі зрозуміли, що означає  білоруське, навіть далеко за нашими кордонами. Ні, треба "Гуччі"! У нас же чиста продукція, ми ГОСТи зберегли. Адже харчування і одяг - це здоров'я людини", - продовжив Лукашенко.

Крім того, президент закликав білорусів відпочивати у своїй країні, а не їхати за кордон. "Навіщо долар? Купити імпортне і поїхати в Єгипет відпочити? Переживемо. Візьміть Біловезьку пущу - духоти ніякої, прекрасне повітря. Браславські озера. Озер вистачає, обміліли трохи, але води вистачає. Відпочинемо як-небудь у цей важкий час вдома", - сказав президент.

У зв'язку з цим глава держави вказав на те, що "треба свою психологію міняти". "Всі ми вміємо робити, все робимо, але треба більше дивитися на себе, на свою країну і купувати своє. Будуть споживати 10 млн чоловік і ті 2 млн, які через нас постійно рухаються, то й продавати за межі країни залишиться зовсім нічого - проблем не буде", - підкреслив він.

"У нас є група спекулянтів, як і в будь-якій країні, які звикли грати: сьогодні куплю, завтра перепродам. Ні, з державою в азартні ігри не раджу грати. Зараз відпустили курс. Хочете купити долар - платите ту ціну, яка складається на ринку. Ми його не тримаємо, просто спостерігаємо за цінами. І тримати небезпечно", - зазначив глава держави.

Лукашенко також підкреслив, що при стримуванні курсу можна завдати шкоди і тим, хто привозить валюту в країну. "Якщо він привіз долари і хоче продавати, а ми будемо затискати і тримати, дикий ринок з'явиться (ми це вже проходили), будуть два курси - це катастрофа", - підсумував глава держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram