ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фігурант справи про розфарбування зірки в Москві в кольори прапора України зізнався, що обмовив бейсджамперів

Руфер розповів, що дав свідчення на прохання слідчого.

Фігурант справи про розфарбування зірки в Москві в кольори прапора України зізнався, що обмовив бейсджамперів
Фото: http://lifenews.ru/

Руфер Володимир Подрєзов, який перебуває в СІЗО у справі про розфарбування висотки на Котельничній набережній в Москві в кольори українського прапора, розповів на судовому засіданні, що він "обмовив"  бейсджамперів, які опинилися на висотці після розфарбування зірки.

Про це пише "МедиаЗона".

На судовому засіданні Подрєзов розповів, що обмовив бейсджамперів на прохання слідчого чи оперативного співробітника.

"Ці люди не причетні. Просто їх узяли і не хочуть відпускати. Це прохання було перед допитом. Просто сказав, що потрібно буде сказати, що підтверджую раніше дані свідчення. У нього були вже готові протоколи, і він просто їх зачитував", - пояснив він.

20 серпня зірку на висотці на Котельничній набережній перефарбували в кольори прапора України. Того самого дня бейсджампери Олександр Погребов, Олексій Широкожухов, Євгенія Коротова і Ганна Лєпьошкіна стрибнули з неї. За даними захисту, на висотці вони опинилися випадково.

Усім п'ятьом пред'явили звинувачення у вандалізмі та хуліганстві за політичними мотивами (статті 214 і 213 Кримінального кодексу РФ), їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Відповідальність за перефарбовування зірки в кольори прапора України взяв на себе український руфер Павло Ушевець, також відомий як Mustang Wanted. У Росії його заочно заарештували й оголосили в розшук. Захист обвинувачених упевнений, що йому також допомагав Подрєзов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram