ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії прогнозують скорочення населення до 2050 року удвічі

2015 року рівень смертності в Росії виріс на 5,2% порівняно з 2014 роком.

У Росії прогнозують скорочення населення до 2050 року удвічі
Архив
Фото: twitter.com/alexeniy

Населення Росії до 2050 року скоротиться удвічі через рівень смертності, пов'язаний з алкоголізмом і суїцидами.

Як пише Тhe Times з посиланням на слова голови Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Юрія Крупнова, рівень народжуваності в країні також зменшиться.

На думку Крупнова, до 2050 року населення Росії скоротиться з 143,5 млн до 80 млн осіб через, зокрема, низький рівень доходів у регіонах неподалік від Москви. Негативний прогноз появився разом із поширеним песимізмом з приводу майбутнього і через те, що молоді пари з низьким рівнем доходу не бажають створювати сім'ї.

Видання пише, що 2015 року рівень смертності в Росії виріс на 5,2% порівняно з 2014 роком. Показники зросли через зростання смертності людей від 30 до 45 років. Матеріал цитує доповідь ОБСЄ, в якій сказано, що смерть приблизно третини чоловіків пов'язана з алкоголем.

Як сказано у статті, середня тривалість життя в Росії становить 63 роки - це менше на рік від рівня тривалості життя в Руанді. У Росії в середньому жінки живуть на 12 років довше, у світі таку різницю в тривалості життя чоловіків і жінок спостерігають лише в Білорусі та Сирії.

Також у Росії найвищий у Європі рівень самогубств серед підлітків. У країні почалася рецесія, пов'язана з падінням цін на нафту і західними санкціями. 23 млн росіян живуть за межею бідності; за рік ця цифра зросла на 3 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram