ГоловнаСвіт

США вперше розмістять у Європі винищувачі F-22

Дії Росії серйозно непокоять США і Європу

США вперше розмістять у Європі винищувачі F-22
Фото: www.pcavia.ru

Сполучені Штати Америки найближчим часом розмістять у Європі винищувачі F-22 в рамках підтримки східноєвропейських членів НАТО на тлі агресії Росії в Україні.

Про це заявила секретар військово-повітряних сил США Дебора Джеймс, повідомляє Reuters.

Вона не уточнила кількості винищувачів, а також місця їхньої дислокації, але наголосила, що ці дії узгоджено з міністром оборони США Ештоном Картером.

"Російська військова активність в Україні далі серйозно непокоїть нас і наших європейських союзників", - наголосила Джеймс.

Багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-22 створили компанії Boeing і Lockheed Martin з використанням технології "Стелс". F-22 офіційно почали використовуватися ВПС США в грудні 2005 року, останні винищувачі  доправили 2012 року.

Вважають, що вперше F-22 застосували в бойових умовах торік під час військово-повітряної операції проти бойовиків "Ісламської держави" в Іраку та Сирії.

Раніше винищувачі F-22 розгорнули в Японії та Південній Кореї.

Нагадаємо, восени цього року Латвія почне розміщувати на своїй території важке озброєння зі США. Крім країн Прибалтики, у списку країн, де можуть розмістити військову техніку зі США, також фігурували Болгарія, Польща, Румунія, Естонія й Угорщина. Вашингтон планує розмістити в названих державах близько 1,2 тис. одиниць бронетехніки, зокрема 250 танків, а також БМП M2 Bradley й артилерійські системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram