ГоловнаСвіт

Жителі Севастополя закликали Путіна покарати місцеву владу

Севастопольська влада заборонила жителям провести акцію проти недотримання законодавства в земельній і будівельній сферах.

Жителі Севастополя закликали Путіна покарати місцеву владу
Архив
Фото: EPA/UPG

У Севастополі завершився збір підписів жителів міста під зверненням до президента РФ Володимира Путіна про притягнення до відповідальності посадових осіб з міськадміністрації за проведену ними містобудівну і соціальну політику. Петицію підписали понад 22 тисячі жителів суб'єкта Федерації.

Про це повідомляє видання "Примечания".

"22237 людей - це 7% населення міста", - зазначила Тетяна Щербакова, яка очолює комітет законодавчих зборів міста із соціальних і гуманітарних питань, а також є членом ініціативної групи "Служу Севастополю!", що організувала збір підписів.

Учасники ініціативної групи сподіваються, що на їх звернення звернуть увагу, і збираються продовжувати свою діяльність.

Збір підписів під зверненням до Путіна проходив в період з 8 по 21 серпня 2015 року. Раніше група "Служу Севастополю!" подала заявку на проведення 12 серпня на площі Нахімова мітингу, присвяченого питанню бездіяльності виконавчої влади міста і недотримання законодавства у земельній і будівельній сферах.

Адміністрація міста заявку не задовольнила, а на цей день запланувала на площі концерт гурту "Ласковый май". Як зазначив губернатор Сергій Меняйло, захід було погоджено ще місяць тому, а відмову у мітингу пояснили заходами безпеки.

За офіційними даними міської виборчої комісії Севастополя, станом на 1 липня 2015 року в місті-герої проживає 393 тис. осіб, з яких право голосу мають (старші від 18 років) 304 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram