ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Медведєв закріпив кордон Росії на шельфі Охотського моря

Росія подала свою заявку щодо континентального шельфу в Охотському морі в лютому 2013 року.

Медведєв закріпив кордон Росії на шельфі Охотського моря

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду, згідно з якою морське дно і надра підводного району в центральній частині Охотського моря за межами 200 морських миль є російським континентальним шельфом.

Про це повідомляється на сайті кабінету міністрів Росії.

Росія подала свою заявку щодо континентального шельфу в Охотському морі в лютому 2013 року. Цьому передувала багаторічна робота з підготовки всебічного наукового обгрунтування заявки. Проводилися також тривалі консультації з Японією, пояснюється в повідомленні.

Восени 2013 року Міноборони Росії провело додаткові гідрографічні роботи, МЗС забезпечувало їх дипломатичний та міжнародно-правовий супровід.

Російська делегація того самого року провела офіційну презентацію заявки на пленарному засіданні міжнародної Комісії щодо меж континентального шельфу, в 2014 році заявка була задоволена.

У результаті Росія набула права на ділянку шельфу (анклав) у центральній частині Охотського моря площею понад 50 тис. квадратних кілометрів.

"Це означає, що ми можемо займатися нашим шельфом і якраз там величезні джерела сировини, величезні джерела енергії", - прокоментував Медведєв, виступаючи в суботу на молодіжному форумі  "Ітуруп" на однойменному острові Курильської гряди, передає РИА Новости.

Нагадаємо, раніше 22 серпня повідомлялося, що в Токіо допустили скасування візиту до Росії глави МЗС Японії через візит Медведєва на Курили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram