ГоловнаСвіт
Спецтема

Fitch підвищило рейтинг Греції

Очікують, що перший транш допомоги Греції перекажуть уже цього тижня.

Fitch підвищило рейтинг Греції
Фото: www.profi-forex.org

Рейтингове агентство Fitch підвищило довгострокові рейтинги Греції в іноземній і національній валюті на один щабель, з СС до ССС.

Про це йдеться у

прес-релізі Fitch.

Це сталося в результаті досягнення 14 серпня угоди між Грецією і кредиторами про основні умови третього пакету допомоги.

Очікують, що початковий транш у розмірі € 23 млрд перекажуть країні вже цього тижня. Це дозволить Греції розплатитися з Європейським центробанком 20 серпня, а також здійснити вересневі виплати за кредитом від Європейського фонду фінансової стабільності.

В агентстві розраховують, що програма допомоги забезпечить можливість для Греції позичати надалі на відкритому ринку. Водночас зберігаються високі ризики для її реалізації. Обсяг третьої програми допомоги Греції може становити до €86 млрд. Програму схвалили минулого тижня міністри фінансів єврозони, але вона потребує ратифікації парламентами країн-учасниць. Греція отримає гроші в обмін на введення режиму жорсткої економії. На референдумі 5 липня значна частина греків (61,3%) висловилася проти цього заходу. Уряд уже підвищив ПДВ на продукти харчування, а також скасував пільги фермерам. Передбачають, що найближчим часом у республіці підвищать пенсійний вік.

При цьому в МВФ висловлюють сумніви, що європейська програма підтримки врятує Грецію. Щоб поліпшити ситуацію, експерти фонду пропонують продовжити термін погашення позик на 30 років і списати істотну частину боргу Афін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram