ГоловнаСвіт

Литва відмовила у візі росіянці через "російську" Одеську область

Це вже другий такий випадок за останній час.

Міністерство закордонних справ Литви в четвер опублікувало копію російського закордонного паспорта, виданого 15 лютого 2011 року, де місцем народження громадянки РФ вказано Одеську область, Росія. Заявниця з'явилася на світ 1994 року, коли Україна вже здобула незалежність.

"Литовське консульство отримало ще один "чарівний російський паспорт". 15/02/2011 Одеса/Росія. Це лише помилка?" - зазначає МЗС у твіттері.

Фото: twitter.com/LT_MFA_Stratcom

Це вже другий такий випадок за останні дні. 5 серпня МЗС опублікувало фотографію російського закордонного паспорта, виданого в 2013 році, де Крим вказано як Росію. Заявник теж народився вже після здобуття Україною незалежності.

Фото: twitter.com/LT_MFA_Stratcom

"Зараз важко інтерпретувати, що це може означати, назвімо це безліччю чарівних збігів, і всі вони чомусь пов'язані з Україною. Можливо, те, що в думках, з'являється і в документах, можу зробити такі припущення", - сказав DELFI у четвер міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, який перебуває сьогодні в Україні.

"У таких випадках потерпають власники таких паспортів, вони тут ні до чого, але, можливо, і вони мають цікавитися тим, які документи в них на руках. Помилки бувають різні, але дуже дивно, що вони останнім часом пов'язані з однією державою, проти якої здійснюється агресія. Такі помилки набувають не тільки комічної, а й трагікомічної форми", - сказав Лінкявічюс.

Уродженцю "російського" Криму було відмовлено у візі, паспорт уродженки "російської" Одеської області навіть не  прийняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram