ГоловнаСвіт

Путін знову виступив проти створення трибуналу щодо збитого "Боїнга"

У Кремлі заявили, що готові до тісної співпраці для з'ясування причин та обставин трагедії.

Путін знову виступив проти створення трибуналу щодо збитого "Боїнга"

Президент РФ Володимир Путін у розмові з прем'єр-міністром Голландії Марком Рютте знову заявив, що створення трибуналу для розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" є недоцільним.

Про це повідомляє ТАСС.

"Також акцентовано, що залишається чимало запитань до розслідування - у тому числі до зібраної доказової бази та у зв'язку з недопущенням Росії до істотної участі в його проведенні", - повідомляє прес-служба Кремля. У повідомленні також наголошується, що російська сторона готова до тісної співпраці для з'ясування причин та обставин трагедії.

Путін і раніше заявляв під час телефонної розмови з Рютте про недоцільність трибуналу для розслідування аварії "Боїнга" в небі над Донбасом у липні 2014 року.

Раніше постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін говорив, що Росія накладе вето на резолюцію про створення трибуналу щодо катастрофи "Боїнга". У свою чергу в МЗС України говорили, що у разі блокування резолюції передбачено "план Б".

Малайзійський "Боїнг-777", що вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито в Донецькій області України 17 липня 2014 року в розпал боїв між українськими військовими та сепаратистами із самопроголошених "народних республік".

Жертвами аварії стали всі 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Серед загиблих були громадяни десяти держав, більшість з яких - 193 особи - піддані Нідерландів.

Доповідь нідерландської комісії за підсумками розслідування має бути опублікована в першій половині жовтня 2015 року.

Російська "Новая газета" опублікувала власне розслідування катастрофи рейсу MH17, в якому визнала причетність РФ до катастрофи рейсу MH17. За версією видання, сепаратисти очікували зустріти на висоті 7000 метрів український Ан-26, але, не маючи радіолокаційної станції, переплутали його з "Боїнгом" МН17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram