ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Рязані хвору на ДЦП дитину вигнали з храму

Мати інваліда зобов'язали прибрати слід, який залишив візок

У Рязані хвору на ДЦП дитину вигнали з храму
Архив
Фото: mr7.ru

У Рязані (Росія) жінку з дитиною-інвалідом вигнали з храму через те, що колеса інвалідного візка хлопчика забруднили підлогу.

Про цю подію на своїй сторінці у "ВКонтакте" повідомила мати хворого хлопчика Світлана Бульдяєва.

Наголошується, що інцидент стався 12 липня у Солотчинському жіночому монастирі під час цілонічної служби.

"Мене з дитиною-інвалідом (діагноз ДЦП, 9 років) попросили покинути храм, оскільки інвалідний візок залишив слід у вигляді піску. Перед тим, як покинути храм, я мусила підмести підлогу, мені принесли віник і совок. Все це було сказано під час богослужіння", - написала Бульдяєва.

Жінка додала, що їй так і не дали прикластися до мощів Миколи Чудотворця, які були у храмі.

Це не перший випадок, коли представники РПЦ виганяють прихожан. У 2012 співробітник фонду допомоги хоспісу "Віра" Лідія Моніаві заявила, що черниці Новодівичого монастиря вигнали зі служби жінку з хворою на рак дівчинкою у візку. Своє рішення вони пояснили тим, що дитина має бути на руках, а візок варто залишити біля входу. Згодом настоятелька монастиря ігуменя Маргарита заявила, що черниці виходили з загальних правил і не знали, що дитина хвора.

У березні 2014 року молодий батько з Кірова заявив, що охоронець Трифонового монастиря відмовився пустити його всередину храму через те, що він був з дитиною, яка спала у візку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram