ГоловнаСвіт

Кемерон представив 5-річний план боротьби з ектремізмом у Британії

Британський прем'єр має намір залучити інтернет-компанії до боротьби з радикальним ісламізмом

Кемерон представив 5-річний план боротьби з ектремізмом у Британії
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у понеділок представив 5-річний план боротьби з екстремізмом у країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами глави британського уряду, "хворий погляд на світ" екстремістів заглушають голоси помірних мусульман, зазначає ВВС.

Насамперед Кемерон пообіцяв зайнятися проблемою "невдач інтеграції", унаслідок яких частина мусульман, котрі народилися у Великобританії, мають мало відданості своїй батьківщині.

"Багато з них спочатку були під впливом тих, кого називають ненасильницькими екстремістами. Спочатку вони слухають про так звану єврейську змову, потім це переростає у неприязнь до Заходу і основних ліберальних цінностей, після чого остаточно стає культовою прихильністю до смерті", - зазначив прем'єр.

Нова ініціатива британського уряду передбачає введення відеоспостереження за учнями шкіл та коледжів, що, за словами Кемерона, дозволить перемогти "отруту" ісламського екстремізму у Великобританії.

Глава британського уряду також підкреслив, що ці заходи спрямовані на захист молодих людей, а не на "шпигунство" за мусульманами.

"Наші нові превентивні заходи для шкіл не спрямовані на те, щоб зробити з ісламських дітей злочинців або шпигувати за ними. Насправді це дає можливість батькам і вчителям захистити дітей від усіх форм екстремізму - як ісламістського, так і неонацистського", - зазначив Кемерон.

Він також підкреслив, що інтернет-компанії повинні докладати більше зусиль для боротьби з екстремізмом, особливо - серед молоді.

"Коли мова йде про те, щоб робити те, що правильно для їхнього бізнесу, вони готові розробляти технології, які відстежують наші "лайки" і "дислайки", - сказав він, не уточнюючи назви компаній, про які йде мова.

"Однак коли мова йде про те, щоб чинити правильно в боротьбі з тероризмом, ми занадто часто чуємо, що все це занадто складно, - вибачте, але я не ведуся на це", - резюмував він.

Кемерон також заявив, що уряд планує ввести схему, яка дозволить стурбованим батькам безпосередньо звертатися до влади, щоб заблокувати паспорт своєї дитини і не дозволити їй виїхати за кордон, якщо його підозрюють у зв'язках з бойовиками через соціальні мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram