ГоловнаСвіт

Жертвами терактів у Нігерії стали близько 60 осіб

В організації терактів підозрюють нігерійське крило "Ісламської держави"

Жертвами терактів у Нігерії стали близько 60 осіб
Теракт в Нигерии
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 59 осіб стали жертвами терактів у Нігерії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Так, як повідомляє агентство з посиланням на дані Червоного хреста, унаслідок вибухів двох бомб на центральному ринку в нігерійському місті Гомбе у четвер загинули близько 50 людей, ще близько 70 людей отримали поранення.

"Ми бачили, як обпалені люди лежали на землі. Як люди бігли. Як стався другий вибух, який вбив ще більше людей", - розповів свідок події, котрий уточнив, що вибухи сталися з інтервалом у п'ять хвилин.

Продавець апельсинів Малла Ібрагім Мухаммед розповів місцевому виданню Punch, що вибухи сталися у кількох метрах один від одного. За його словами, у цей момент місцеві жителі робили останні покупки перед вечірнім розговінням з нагоди Рамадану.

Крім того, щонайменше дев'ять людей загинули в п'ятницю унаслідок подвійного вибуху у місті Даматуру на північному сході Нігерії, повідомляє Рейтер.

Вибухи прогриміли в п'ятницю приблизно о 8:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) на відкритому майданчику, де мусульмани здійснювали святкову молитву на честь Ід аль-Фітр (мусульманське свято з нагоди завершення посту у священний місяць Рамадан - ред.). За попередніми даними, теракт здійснили терористи-смертники - 10-річна дівчинка і літня жінка.

Поки відповідальність за вибухи на себе ніхто не взяв, проте Гомбе розташовується на північному сході Нігерії, де діє радикальне ісламістське угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (ISWAP, раніше "Боко Харам").

Обраний у квітні президент Нігерії Мохаммаду Бухарі заявляв, що боротьба з "Боко Харам" є його основним пріоритетом, проте з моменту його приходу до влади теракти у країні забрали життя сотень людей. Цього тижня президент зробив перестановки у військовому командуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram