ГоловнаСвіт

Великобританія підтримала створення міжнародного трибуналу щодо збитого "Боїнга"

Глава МЗС Великобританії закликав не залишати безкарною загибель 298 осіб

Великобританія підтримала створення міжнародного трибуналу щодо збитого "Боїнга"
Филип Хэммонд

Великобританія приєдналася до списку країн, які закликають до створення міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у падінні літака Malaysia Airlines над територією України.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд, інформує The Telegraph.

Хеммонд упевнений, що створення трибуналу треба підкріпити резолюцією ООН, а винних у катастрофі - притягнути до відповідальності.

"Правосуддя має здійснитися в ім'я 298 невинних людей, які втратили свої життя. Це вимагає міжнародного трибуналу, заснованого на резолюції ООН, щоб притягнути винних до відповідальності", - сказав він

При цьому Хеммонд підкреслив, що будь-які спроби зашкодити цьому процесу є неприпустимими.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), збили на Донбасі 17 липня 2014. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Згідно з основною версією слідства, літак збили проросійські бойовики із ЗРК "Бук", доставленого з РФ.

П'ять країн (Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна) звернулися до Радбезу ООН з проханням створити міжнародний трибунал для притягнення винних до відповідальності. Російська сторона неодноразово висловлювалася проти цього. Зокрема, президент РФ Володимир Путін особисто виступив проти створення такого трибуналу.

Російська "Новая газета" опублікувала власне розслідування катастрофи рейсу MH17, в якому визнала причетність РФ до краху рейсу MH17. За версією видання, сепаратисти очікували зустріти на висоті 7000 метрів український Ан-26, але, не маючи радіолокаційної станції, переплутали його з боїнгом МН17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram