ГоловнаСвіт

Польща і Нідерланди підготують проект протидії російській пропаганді

Глава МЗС Нідерландів заявив, що Варшава і Амстердам хочуть, щоб сучасні російські ЗМІ могли бути незалежними

Польща і Нідерланди підготують проект протидії російській пропаганді
Схетына
Фото: EPA/UPG

Польща і Нідерланди спільно підготують проект підтримки незалежних російськомовних ЗМІ та протидії російській пропаганді, який планують представити на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ 20 липня у Брюсселі.

Про це на прес-конференції у Варшаві заявили глави МЗС Польщі та Нідерландів Гжегож Схетина і Берт Кундерс, повідомляє "Укрінформ".

"На інформаційно-розважальні програми та пропаганду (Росії - ред.) має бути відповідь. Ми не хочемо сіяти пропаганду, але мова йде про те, щоб сучасні російські ЗМІ також могли бути незалежними. Дуже важливо, щоб Польща і Нідерланди підготували конкретний проект, який могли б запропонувати на наступному засіданні Ради з іноземних справ", - заявив Кундерс.

Він додав, що Амстердам вітає зусилля Варшави в цьому напрямку і висловив сподівання, що Нідерланди допоможуть розпочати цей проект за допомогою Європейського фонду демократії.

Глава МЗС Польщі Схетина підкреслив, що обидві країни будуть "хорошими патронами цієї ініціативи". "Ми будемо підтримувати ці дії", - констатував він.

Європейський фонд для демократії (The European Endowment for Democracy, EED) у травні підготував звіт під назвою "Відновлення плюралізму та рівноваги в російському інформаційному просторі". У ньому планується скоординувати дії і підтримати незалежні російськомовні ЗМІ в країнах ЄС, "Східного партнерства", а також незалежні ЗМІ в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram